רוכבי אופנוע חשופים לפגיעות גוף קשות ומורכבות במקרים של מעורבות בתאונות דרכים, כאשר גם פגיעת רוכב אופנוע במשתמש דרך אחר, עשויה להוביל לפציעות גוף קשות ומורכבות המחייבות תהליכי שיקום ממושכים. כפועל יוצא מכך ולנוכח סיכונים נוספים הנלווים לרכיבה על אופנועים, תעריפי ביטוח החובה לאופנועים הם מהגבוהים ביותר בתחום ביטוחי הרכב.
בשנים האחרונות, החברות המבטחות וביניהן "הפול" שהיא החברה המבטחת של מרבית רוכבי האופנוע בישראל, מצאו דרך מקורית להוזלת עלויות ביטוחי החובה לאופנועים, במסגרתה מחירי הביטוח הוזלו ב-כ-20 אחוז וזאת תמורת רכישת מרכיב השתתפות עצמית בשווי של 25,000 ש"ח בגין כל נזק שאינו נזק ממון ובגין עד 7 ימי היעדרות מהעבודה בגין מחלה.
מה המשמעות של ביטוח מסוג זה?
נפגעי תאונות דרכים אופנוע, במיוחד אלו המתמודדים עם פגיעות וחבלות קלות, לרבות, שברי גוף שאינם מותירים נכות, עשויים למצוא את עצמם מתקשים לתבוע את פוליסת הביטוח, ובכך, הם אינם זכאים לקבלת פיצוי מחברת הביטוח. פציעות קלות אומנם לא מותירות נכות אך הן מצריכות טיפול רפואי לאורך זמן שבמקרים מסוימים כולל גם היעדרות ממושכת ממקום העבודה, ולכן, רכישה של פוליסות ביטוח מוזלות איננה כדאית לאף רוכב אופנוע.
היבט נוסף שלגביו חשוב להתייחס בנוגע לפוליסות הביטוח המוזלות טמון בעובדה שפוליסות אלו מכסות את הרוכב בלבד, דבר העשוי להעמיד את הרוכב בפני סיכון כלכלי משמעותי במקרים של תאונות דרכים אופנוע בהן הוא פוגע באדם אחר.
זכויות הרוכב לפיצויים בגין נזקי גוף
בכל אותם מקרים בהם תאונות דרכים אופנוע גרמו לנזקי גוף, הרוכב יהא זכאי לקבלת פיצויי כספי, כאשר גובה הפיצויים משתנה מרוכב לרוכב בהתאם לכל אחד מהקריטריונים הבאים:
- הוצאות רפואיות בגין קבלת טיפול רפואי
- הפסד ימי עבודה
- אובדן כושר עבודה
- הסתייעות באמצעי סיעוד
חשוב לציין שהפיצוי הכספי בגין נזקי גוף בעקבות תאונות דרכים, מעוגן בחוק הישראלי באמצעות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (התשל"ה 1975), כאשר הגוף המפצה הינו החברה המבטחת של הרוכב. דבר נוסף שיש לציין בהקשר זה היא העובדה שהזכאות לפיצויים אינה תלויה בנסיבות התאונה, ולכן, גם במקרים בהם תאונות דרכים אופנוע התרחשו באשמתו של הרוכב, הוא יהא זכאי לקבלת פיצויים במידה ותנאי הפוליסה העומדת לרשותו מאפשרים זאת.
כיצד תוכלו להבטיח לעצמכם קבלת פיצוי כספי ?
על מנת להבטיח לעצמכם הליך תביעה מהיר וענייני אל מול החברה המבטחת במקרה של נזקי גוף בגין תאונות דרכים אופנוע, תוך מיצוי מלוא זכויותיכם הביטוחיות בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ישנן מספר פעולות אותן חשוב ליישם לאחר התרחשות התאונה, וביניהן:
- תיעוד זירת התאונה באמצעות הטלפון הנייד ונטילת פרטים ממתשמשי דרך נוספים המעורבים בתאונה
- פינוי מיידי לבית חולים/קופת חולים לצורך קבלת טיפול רפואי
- פנייה למשטרת התנועה לצורך קבלת אישור משטרה על קרות התאונה
- שמירה ותיעוד של כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, לרבות, אישורי מחלה על היעדרות ממקום העבודה
- תיעוד ושמירה של כל ההוצאות הנלוות לקבלת הטיפול הרפואי והטיפול השיקומי מהפציעה
- תיעוד מצולם של נזקי הגוף שנגרמו לכם בעקבות התאונה
- היוועצות עם עורך דין תאונות דרכים העוסק ומתמחה במתן שירותי ייעוץ משפטי וייצוג משפטי בתביעות מסוג זה.
חשיבותו של עורך דין תאונות דרכים בתביעות פיצויים בקרות תאונות דרכים אופנוע
חברות הביטוח השונות עשויות להערים קשיים על המבוטח בעת הגשת תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בעקבות תאונות דרכים, ולכן, קיימת חשיבות רבה לשכירת שירותיו המשפטיים – מקצועיים של עורך דין תאונות דרכים לצורך מיצוי מלוא הזכויות העומדות לרשותכם לצורך קבלת מלוא כספי הפיצויים. הידע המשפטי העומד לרשות עורכי דין העוסקים ומתמחים בתחום זה, יאפשר לכם לבסס את תביעתכם אל מול החברה המבטת ולקבוע את גובה הפיצוי בהתאם להיקף הנזק עימו אתם מתמודדים. במידת הצורך, עורך הדין יפנה לערכאות משפטיות רלוונטיות על מנת להוכיח את זכאותכם לקבלת כספי הפיצויים. במקרים של תאונות דרכים אופנוע, מתחדד יותר הצורך בעורך דין מלווה להליכי תביעת הפיצויים וזאת לנוכח הקשיים הרבים אותן מערימות חברות הביטוח על ציבור המבוטחים. למידע נוסף על שירותיו המשפטיים – מקצועיים של משרד עורכי דין תאונות דרכים מכל סוג, לרבות, תאונות דרכים אופנוע, צרו איתנו קשר.