טיפים חשובים לנפגעי תאונת דרכים
תאונות דרכים עלולות להתרחש בכל רגע נתון ולכל אחד ואחת משתמשי הדרך שבינינו, כאשר על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (התשל"ה 1975), כל אחד ואחת ממשתמשי הדרך, נהג, נוסג ו/או הולך רגל, המוצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים, זכאי לפיצוי כספי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, לרבות, נפגעי תאונה עצמית הנחשבת בחוק לתאונת דרכים המזכה בפיצוי. במקרים אלו, קיימת חשיבות רבה לשכירת שירותיו המקצועיים – משפטיים של משרד עורכי דין תאונות דרכים, וזאת לצרכי ניהול תביעת הפיצויים אל מול החברה המבטחת הרלוונטית, כאשר מטרת השירות היא להגן על מלוא זכויותיהם של נפגעי תאונות דרכים עד לקבלת מלוא דמי הפיצויים להם הם זכאים.
שימו לב- על פי הקבוע בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד), שכר טרחת משרד עורכי דין תאונות דרכים משולם רק במקרה של קבלת הפיצויים בהתאם לאחוז כזה או אחר הנקבע בין הצדדים.
מה צריך לעשות לאחר מעורבות בתאונת דרכים – טיפים חשובים!
על מנת לקדם את הליכי תביעת הפיצויים ועל מנת להגן על מלוא זכויותיהם בהתאם לחוק הפלת"ד, מומלץ לנקוט בכל אחת מההמלצות הבאות בכל אותם מקרים בהם אתם מוצאים את עצמכם מעורבים בתאונת דרכים:
- תיעוד האירוע – במידה והדבר מתאפשר, הקפידו לתעד את זירת התאונה מכל זווית, לרבות, מיקום הרכב הפוגע. כמו כן, הקפידו על רישום פרטי בעלי הרכב הפוגע ואת כל פרטי הרכב ופוליסת הביטוח.
- קבלת טיפול רפואי – מזירת התאונה פנו את עצמכם באופן מיידי לבית החולים באופן עצמאי ו/או באמצעות שירותי מד"א. קבלת הטיפול הרפואי הכרחית גם במקרים בהם לא מדובר בפגיעה פיזית משמעותית וגם במקרים בהם הכול נראה לכם תקין ובסדר. בבית החולים וודאו כי מוענק לכם מסמך רשמי בו תופיע תיעוד מלא על פרטי התאונה. מסמך זה עתיד לשמש אתכם לצרכי הגשת תביעת פיצויים באמצעות משרד עורכי דין תאונות דרכים.
- אישורי היעדרות ממקום העבודה – במידה והטיפול הרפואי מצריך היעדרות ממקום העבודה, בקשו מהרופא המטפל למסור לידיכים אישורי היעדרות בהתאם לצורך הטיפולי.
- תיעוד הוצאות נלוות – לאורך כל התקופה שלאחר התאונה וקבלת הטיפול הרפואי ו/או תקופת השיקום מהפגיעה, הקפידו לתעד כל הוצאה נלווית הקשורה באופן ישיר או עקיף לפציעתם, לרבות, מרשמים, תרופות, נסיעות וכדומה.
- אישור משטרתי -במקביל למופיע לעיל, קיימת חשיבות רבה לקבלת אישור משטרתי המהווה דו"ח סיכום של התאונה.
כמו כן, צרו קשר עם משרד עורכי דין תאונות דרכים לצורך קבלת סיוע משפטי וקידום הליכי התביעה.
פיצויים לנפגעי תאונות דרכים – ממה הם מורכבים?
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, סכום הפיצויים המופיע בכתב התביעה מורכב ממספר חלקים שונים שכל אחד מהם מהווה את מרכיבי הפיצויים, וביניהם:
- פיצוי בגין טיפול רפואי – פיצוי כספי זה נוצעד לצרכי כיסוי העלויות הנלוות לקבלת כל סוגי הטיפולים הרפואיים להם נדרשתם בעקבות התאונה.
- פיצוי תחת סעיף סיעוד ועזרת הזולת – פיצוי כספי המיועד למטרות מימון עלויות מטפלים סיעודיים להם נדרשתם ועבור השאלה/רכישה של ציוד סיעודי מכל סוג.
- פיצוי תחת סעיף אובדן כושר עבודה – פיצוי כספי המיועד לכלל המקרים בהם הנפגע נותר עם נכות לצמיתות. במקרים אלו, התובע יהא זכאי לקבלת קצבה מטעם המוסד לביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה.
- פיצוי תחת סעיף כאב וסבל – פיצוי כספי המוענק בגין נזקי עוגמת נפש וסבל אשר נגרמו לתובע. סעיף זה מתבסס על גילו של התובע, מידת הנזק הפסיכולוגי שנגרם לו, אחוזי הנכות, ימי האשפוז להם הוא נדרש וכדומה..
בחירת משרד עורכי דין תאונות דרכים – מה חשוב לדעת?
על מנת להבטיח לעצמכם טיפול משפטי מסור ומקצועי לאורך כל שלבי התביעה קיימת חשיבות רבה לזהותו של משרד עריכת הדין בו בחרתם, ולכן, כל בחירה של משרד עורכי דין תאונות דרכים, מומלץ שתעשה בהתאם למספר פרמטרים מקצועיים מרכזיים כגון: היקף תביעות הפיצויים בהן מטפל המשרד ברמה השוטפת, הניסיון המשפטי העומד לרשות המשרד בתחום דיני התעבורה בכלל וכן תאונות דרכים אופנוע ורכב בפרט, וכמובן, היחס האישי המוענק לכם על ידי נציגי המשרד.