תאונות דרכים אופנוע
הסטטיסטיקה בישראל מצביעה על כך שרוכבי אופנוע מעורבים יותר בתאונות דרכים, כאשר הסיכוי למעורבות בתאונות אופנוע גבוה פי 27!!! מהסיכוי למעורבות בתאונת דרכים כנהג ו/או כנוסע בכלי רכב פרטי. מעבר לכך, חשוב לציין את העובדה שרמת ההגנה לרוכבי אופנוע נמוכה בעשרות מונים מרמת ההגנה הקיימת לנהגי רכבים פרטיים וכלי רכב אחרים, ולכן, תאונות דרכים אופנוע מסתיימות בפגיעות גוף מורכבות יותר ברוב המקרים.
תאונות אופנוע – מה חשוב לדעת?
כל תאונת אופנוע מוגדרת כתאונה בה מעורב לפחות רוכב אופנוע אחד, כאשר תאונות אופנוע עשויות להתרחש בין הרוכב עצמו לבין כלי רכבים אחרים ו/או תאונות עצמיות המתרחשות כאשר רוכב האופנוע מחליק או נופל על הכביש מכל סיבה שהיא.
במקרים בהם תאונות דרכים אופנוע גרמו לנזקי גוף לרוכב/ת, הרוכב/ת זכאי לקבלת פיצוי כספי בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים המונהג בישראל מאז שנת 1975. על פי חוק זה, אין זה משנה מהן נסיבות התאונה ומי ו/או מה הגורם להתרחשותה, הרוכב/ת יהא זכאי לקבלת פיצויים בכל מקרה ובמידה ותנאי הפוליסה העומדת לרשותו מאפשרים זאת.
חשוב לציין שגובה הפיצוי הכספי משתנה בהתאם לחומרתה של פגיעת הגוף ובהתאם לכל אחד מהיבטים הבאים הנלווים לפגיעה:
- כלל הוצאות הכספיות להן נדרש הרוכב/ת בגין קבלת טיפול רפואי (תחת סעיף הוצאות רפואיות)
- מספר ימי העבודה אותם הפסיד/ה הרוכב/ת בגין הפגעיה (תחת סעיף הפסד ימי עבודה)
- המסוגלות של הרוכב/ת לחזור לתפקוד מלא ו/או חלקי במקום העבודה (תחת סעיף אובדן כושר עבודה)
- כלל ההוצאות הכספיות להן נדרש הרוכב/ת לצורכי סיעוד ו/או שיקום (תחת סעיף התסייעות באמצעי סיעוד)
שימו לב– הגוף המפצה את הרוכב/ת היא חברת הביטוח של הרוכב/ת, ולכן, קיימת חשיבות רבה להימצאותה של פוליסת ביטוח רחבה ככל הניתן.
למי פונים לצורך מימוש הזכאות לקבלת פיצוי כספי לנפגעי תאונות דרכים?
תאונות דרכים אופנוע המסתיימות עם פגיעות גוף, מחייבות את הרוכבים המעורבים בהן, לפעול בכל דרך לצורך מיצוי זכויותיהם על מנת לקדם את קבלת כספי הפיצויים להם הם זכאים בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לצורך כך, קיימת חשיבות רבה לשכירת שירותיו של עורך דין המתמחה בתביעות נזיקין בכלל ומיצוי זכויות של נפגעי תאונות דרכים בפרט.
חשוב לציין שבדומה לתאונות דרכים של כלי רכב אחרים, גם בתאונות דרכים אופנוע, חברות הביטוח אינן ממהרות לשלם את כספי הפיצויים להם זכאים נפגעי התאונות, ולכן, רק באמצעות עו"ד תאונות דרכים תוכלו לקדם את עניין התביעה ולהבטיח מימוש מרבי של כספי הפיצוי להם אתם זכאים. במקרים מסוימים, עורך הדין יפעל לטובת פשרה מול חברת הביטוח, וזאת בהתאם לסכום התביעה הנדרש והסכום אותו מוכנה לשלם חברת הביטוח במסגרת הסכם הפשרה. במקרים בהם הסכום אינו תואם את ציפיות התובע ובא כוחו, עורך הדין יפעל בכל דרך על מנת שתקבלו את מלוא הסכום לו אתם זכאים. חשוב לציין שבכל אותם מקרים בהם בית המשפט הוא הסמכות הפוסקת לגבי עניין הפיצויים, שכר טרחת עורך הדין משולם על ידי החברה המבטחת.
מה חשוב לדעת על שכר טרחת עורך דין תאונות דרכים?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הידוע גם בשמו המקוצר: פלת"ד, מסדיר בתוכו גם את נושא גובה שכר הטרחה אותו תדרשו לשלם לעורך הדין שאת שירותיו המשפטיים שכרתם לצורך ניהול תביעת הפיצויים אל מול החברה המבטחת. בחוק נקבע בין היתר כי שכר הטרחה לעורך הדין ישולם אך ורק במקרים בהם התובע קיבל בפועל את הפיצוי הכספי. בכל הנוגע לגובה התשלום, חשוב לציין שחשוב להסדיר את הנושא מול עורך הדין בטרם תחילת הטיפול קיבלתם בפועל את תשלום הפיצויי, וזאת בהתאם לאחוז מסוים מגובה הפיצוי הכספי אותו קיבלתם בפועל. כפועל יוצא מכך, קיימת חשיבות רבה להסגרת נושא שכר טרחת עורך הדין עוד בטרם כאשר גובה התשלום הוא אחוז כזה או אחר מגובה הפיצויים אשר יתקבלו בפועל.
שכירת שירותיו של משרד עורכי דין תאונות דרכים אופנוע, תסייע גם לכם לממש את מלוא כספי הפיצוי להם אתם זכאים בהתאם לחומרת הפציעה והסעיפים השונים המופיעים לעיל בתביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.