כתובתנו

דרך קיבוץ גלויות 34 תל אביב

icon-time

שעות וימי פעילות

ימים א'-ה' 08:00-19:00

תאונות דרכים אופנוע – מה הן הזכויות שלך?

אופנועים וקטנועים נחשבים לכלי רכב יעיל ונוח בדרך כלל, אך הסטטיסטיקה של תאונות הדרכים בישראל, מעידה על כך שרוכבי דו גלגלי

דע את זכויותייך…

אופנועים וקטנועים נחשבים לכלי רכב יעיל ונוח בדרך כלל, אך הסטטיסטיקה של תאונות הדרכים בישראל, מעידה על כך שרוכבי דו גלגלי, מעורבים יותר בתאונות דרכים וברוב המקרים הם חשופים לפגיעות גוף מורכבות וקשות המצריכות תהליכי שיקום מתמשכים. יוצא מכך, תעריף ביטוחי החובה על דו גלגלי הם מהגבוהים ביותר בענף ביטוחי הרכב. סוגיית נושאי הביטוחים לרוכבי דו גלגלי מהווה נושא המעסיק רבות כל רוכב/ת אופנוע, אך בעמוד שלפניכם, נתמקד בזכויות הרוכבים המעורבים בסוג כזה או אחר של תאונות דרכים אופנוע.

לפני שנעסוק בזכויות המוקנות לכל רוכב אופנוע המוצא את עצמו מעורבת בתאונת דרכים, נציין את העובדה כי פיצוי בגין פגיעות פיזיות בעקבות תאונת דרכים, ניתן מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים המעוגן בישראל מאז שנת 1975. חוק זה קובע בין היתר כי כל אדם המתמודד עם נזק גופני בעקבות תאונת דברים בה הוא היה מעורב, יהא זכאי לקבלת פיצוי כספי בהתאם לחומרת הפגיעה ומידת הנזק. באמצעות חוק זה הוסדרו התנאים לקבלת הפיצוי תחת כל אחד מסעיפי הפיצוי הבאים: פיצוי תחת סעיף קבלת טיפול רפואי, פיצוי תחת סעיף סיעוד ועזרת הזולת, פיצוי תחת סעיף אובדן כושר העבודה ופיצוי תחת סעיף כאב וסבל.

בשלב זה, חשוב לציין שאין זה משנה מי הגורם האשם בהתרחשות תאונת הדרכים, הפיצוי ניתן לכל אדם אשר היה מעורב בה וניזוק באופן גופני. לפיכך, אין זה משנה מה הן נסיבות תאונות דרכים אופנוע, כל עוד היא הובילה לפגיעה פיזית של הרוכב, הוא יהא זכאי לקבלת פיצוי כספי.

מימוש זכויות הרוכב – כיצד?

הגורם המפצה בגין נזקי גוף בכל סוגי תאונות הדרכים היא חברת הביטוח של כלי הרכב הפוגע (גם במקרים בהם מדובר בתאונה עצמית), ולכן, רוכבי דו גלגלי המוצאים את עצמם מעורבים בתאונות דרכים נדרשים להגיש את כתב התביעה לחברת הביטוח בה הם מבוטחים. יחד עם זאת, חשוב לציין שחברות הביטוח מערימות קשיים על קבלת הפיצוי במקרים של תאונות דרכים אופנוע, ולכן, הדרך היעילה ביותר למימוש מלוא הזכויות לקבלת פיצוי כספי בגין נזקי גוף בתאונות דרכים היא במסגרת שכירת שירותיו של עורך דין העוסק ומתמחה בנושא. בשלב זה, חשוב לציין שחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מסדיר בתוכו גם את נושא שכר טרחת עו"ד, כאשר על פי החוק, תשלומי שכר הטרחה ישולמו רק לאחר שהרוכב הנפגע קיבל בפועל את התשלום מצד החברה המבטחת. מסיבה זו, אין כל מניעה לפנות לקבלת שירות מטעם עורך דין המתמחה בנושא לצורך מימוש מלוא זכויותיכם כנפגעי תאונות דרכים.

כיצד תוכלו לקדם את תהליכי התביעה?

כפי שציינו לעיל, חברות הביטוח השונות, מערימות קשיים על רוכבי דו גלגלי המגישים תביעות לפיצוי כספי בגין נזקי גוף. על מנת לקדם את תהליכי התביעה מצדכם ועל מנת שעורך הדין המלווה אתכם יוכל להציע טיעונים לכך שחברת הביטוח מערימה קשיים על הליך התביעה, מומלץ לכל רוכב אופנוע המוצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים אשר הובילה לפגיעת גוף, לפעול בהתאם להנחיות הבאות:

  • במידת האפשר צלמו את מקום התרחשות התאונה ואת הפציעות השונות שבגופכם
  • פנו את עצמכם מזירת התאונה לבית החולים באמצעות אמבולנס וודאו שאתם מקבלים דו"ח פינוי.
  • החזיקו ברשותכם את כל המסמכים והאישורים הרפואיים הקשורים לטיפול בכם מרגע הפינוי ולאורך כל תקופת השיקום במידת הצורך.
  • החזיקו ברשותכם קבלות שונות עבור שירותים רפואיים אותם קיבלתם ועליהם שילמתם מכיסכם.
  • דאגו להחזיק ברשותכם אישורי היעדרות ממקום העבודה.

את כל המסמכים המופיעים לעיל, מומלץ לצלם ולהשאיר לכם עותק אחד ואת העותקים המקוריים להעניק בידי משרד עורכי דין תאונות דרכים שאת שירותיו שכרתם במקרים של מימוש זכויות בגין תאונות דרכים אופנוע אשר הובילו לנזקי גוף. כמו כן, קיימת חשיבות רבה למועד בו אתם מקיימים היוועצות ראשונית עם עורך הדין, ולכן, אנו ממליצים לכם שלא להתמהמה עם קבלת הייעוץ הראשוני באמצעותו תוכלו להעריך את סכום התביעה על פי מידת הנזק שנגרמה לכם. למידע נוסף בנושא אנו ממליצים גם לכם ליצור קשר מיידי עם עורך דין תאונות דרכים אופנוע המתמחה בנושא ושמאחוריו ניסיון רב שנים.

כתובתינו

דרך קיבוץ גלויות 34 ת"א

icon-time

שעות וימי פעילות

ימים א'-ה' 09:00-18:00

דילוג לתוכן