כל אחד ואחת ממשתמשי הדרך שבינינו, עשוי למצוא את עצמו מעורב בתאונת דרכים עם או בלי נפגעים. בעמוד שלפניכם, תוכלו למצוא מידע כללי על האופן בו חשוב ומומלץ לפעול במקרה של תאונות דרכים.
תאונות דרכים עשויות להתרחש בכל רגע נתון ולכל אחד ואחת מאיתנו, כאשר הסיבות בגינן מתרחשות תאונות דרכים בכבישי ארצנו, הן רבות ומגוונות והן כוללות בין היתר: אי הקפדה על חוקי התנועה, הסחת דעת רגעית, חוסר זהירות, איתני הטבע, תשתיות כבישים ודרכים לקויות וסיבות נוספות שבחלקן קשורות אלינו ובחלקן למשתמשי הדרך האחרים. תהא הסיבה לתאונת הדרכים אשר תהא, ישנן מספר פעולות אותן יש לבצע בעת מעורבות בתאונת דרכים עם נפגעים או בלי, וזאת עוד בטרם פנייתכם לכל משרד עורכי דין תאונות דרכים כזה או אחר.
פעולות הכרחיות בתאונות דרכים עם נפגעים
במידה ואתם מעורבים ו/או עדים לתאונת דרכים עם נפגעים, הדבר הראשון וההכרחי ביותר הוא לחייג 100 למשטרה ולעדכן את המוקדן בכל הפרטים הרלוונטיים, כגון: מספר כלי הרכב המעורבים בתאונה, מספר הנפגעים והנוסעים בכל אחד מכלי הרכב, המיקום המדויק של זירת התאונה וכדומה. חשוב לציין שהמשטרה היא זו שתזניק לזירת התאונה את כוחות ההצלה (אמבולס ומכבי אש במידת הצורך).
עוד במהלך השיחה או לפניה, חשוב שתענדו על גופכם את האפוד הזוהר העומד לרשותכם ובמהלך השיחה או בסיומה להציב משולש אזהרה במרחק סביר של 50 – 100 מטרים ממקום התאונה. בשלב זה חשוב לציין שחל איסור מוחלט על הזזת כלי הרכב המעורבים בתאונה עם נפגעים, ובמידה ולא קיימת סכנת התקלחות של אחד מכלי הרכב המעורבים בתאונה, חל איסור גם להזזת הנפגעים המצויים בתוך הרכב.
פעולות הכרחיות בתאונות דרכים ללא נפגעים
במידה ואתם מוצאים את עצמכם מעורבים בתאונת דרכים ללא נפגעים, חשוב לכבות את המנוע ולצאת מזהירות מכלי הרכב כאשר אתם עוטים על גופכם את האפוד הזוהר. בשלב זה, ולפני כל דבר אחר, יש להניח את משולש האזהרה במרחק סביר של בין 50 עד 100 מטרים ממקום התאונה. במידת האפשר והצורך, יש להזיז את רכבכם לשוליים באופן כזה שלא יפריע לתנועה. במקרים בהם מדובר בתאונות דרכים ללא נפגעים, אין כל צורך לחייג למשטרה ולעדכן אותה בדבר התאונה, וזאת למעט מקרים בהם אחד מהמעורבים בתאונה מסרב למסור לכם את פרטיו לצורך הליך החלפת פרטי ביטוח, רישיון וכדומה ו/או במקרים בהם התאונה התרחשה בגלל עבירת תנועה חמורה מצד אחד מהמעורבים בה.
בשלב זה, מומלץ לצלם את רכבכם ממספר זוויות הממחשיות את הנזק שנגרם לו. כמו כן, מומלץ לצלם את זירת התאונה. לאחר מכן, תעדו בכתב או בכל אמצעי דיגיטלי אחר את הנסיבות אשר הובילו לתאונה, וכמו כן, ציינו את המהירות בה נסעתם וכל פרט אחר רלוונטי לתאונה. לאחר מכן, דאגו להחלפת פרטים עם כל אחד מהמעורבים בתאונה, כאשר מסמכי החלפת הפרטים חייבים לכלול: שמות מלאים, תעודות זהות, צילום של רישיון הנהיגה, מספרי טלפון ופרטי חברה מבטחת. במידה והיו עדים לתאונה, פנו אליהם ובקשו מהם פרטי התקשרות עימם לשלב מאוחר יותר במידת הצורך.
מתי פונים לקבלת שירותי ערך דין תאונות דרכים?
פנייה יזומה לשירותיו של משרד עורכי דין תאונות דרכים מומלץ שתעשה בכל אותם מקרים בהם אתם מעוניינים לממש את מלוא זכויותיכם כנפגעי גוף בעקבות תאונות דרכים ובכל אותם מקרים בהם החברה המבטחת של כלי רכבכם ו/או הצד השני המעורב בתאונה, מקשה עליכם לממש את זכאותכם.
ברוב המקרים, מומלץ לפנות לקבלת שירותיו של משרד עורכי דין תאונות דרכים לצורך בירור זכויותיכם במקרים של תאונות דרכים עם נפגעים, כאשר התאונה בה הייתם מעורבים גרמה לכם לנזק גופני כזה או אחר, וזאת לצרכי היוועצות מוקדמת עם עורך דין העוסק ומתמחה בנושא השגת פיצוי כספי לנפגעי תאונות דרכים / תאונות דרכים אופנוע, על פי חוק.
היוועצות מוקדמת עם משרד עורכי דין תאונות דרכים, תאפשר גם לכם לבחון את סכום התביעה אותה תגישו לחברה המבטחת, בהתאם לחומרת הפציעה והנזק, וכמו כן, לקבל את כל המידע בדבר הפרטים והמסמכים אותם תדרשו להגיש במסגרת התביעה אותה אתם עתידים להגיש באמצעותו.