כתובתנו

דרך קיבוץ גלויות 34 תל אביב

icon-time

שעות וימי פעילות

ימים א'-ה' 08:00-19:00

טיפים להתמודדות עם תאונה בעבודה

תאונת עבודה יכולה להתרחש במקום העבודה ובמהלך שעות העבודה כמו גם בדרך לעבודה וממנה. תאונת עבודה בה העובד נפגע עשויה לזכות אותו בדמי פגיעה וקצבת נכות מביטוח לאומי ובמקרים רבים גם בפיצויים מהמעסיק. בכל מקרה של פציעה בעבודה חשוב לקבל ליווי של עורך דין תאונות עבודה המתמחה בתחום. במאמר זה נציג מספר טיפים חשובים הנוגעים להתמודדות עם תאונה בעבודה.

טיפ מספר 1 – פנו לטיפול רפואי מיד לאחר הפגיעה

בכל מקרה של פגיעה בעבודה כמו גם בדרך לעבודה ובמהלך הפסקת הצהריים יש לפנות מיד לטיפול במקום רפואי מסודר. הדבר חשוב מאוד מכיוון שיש צורך לבסס את עצם קיומו של האירוע על מנת להיות זכאים לגמלאות ופיצויים בעתיד. יש לפנות לקבלת טיפול רפואי בבית חולים או במרפאת קופת חולים בקהילה. יש לתאר בפני הרופא המטפל את הכאבים באופן מפורט ולדייק במסירת פרטי הנסיבות שהובילו לאירוע.

חשוב מאוד לוודא כי פרטי הפציעה והמקום שבו הדבר התרחש לרבות קיומו של מפגע בטיחותי, במידה והדבר נגרם כתוצאה מכך, אכן נכתבו בדוח של הרופא וכן בטופס ב.ל. 250 עליו חתום המעביד. יש לבקש וקבל עותק של המסמך בעת השחרור. הדבר יכול להוות ראייה מרכזית בתביעות עתידיות ולסייע רבות עבור עורך דין לענייני תאונות עבודה שייצג אתכם בביסוס התביעות.

טיפ מספר 2 – הקפידו על הטופסולוגיה

במידה ולא פינו אתכם באמבולנס ואתם מפונים עצמאית או בידי מי מהעובדים לקבל טיפול, בקשו מהמעסיק לחתום על טופס ב.ל. 250. בטופס זה המעסיק חותם כי הוא מודע לכך שהתאונה שבגינה אתם מתפנים לקבל טיפול ארעה במקום העבודה. מעבר לציון פרטי מקום העבודה יש לבקש כי פרטי התאונה יוסברו כראוי ובהתאם לפרטי האירוע.

טופס זה יש להעביר תחילה לרופא המטפל ובהמשך להפיק בעזרתו "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" גם טופס זה לצד הדו"ח הרפואי חיוניים עבור עו"ד תאונות עבודה למיצוי מלא של הזכויות. במידה ועקב התאונה העובד פונה לבית חולים, דו"ח המיון מהווה תחליף לתעודה רפואית ראשונה. לאחר מכן יש למלא הודעה על תאונה בעבודה בביטוח הלאומי.

כאשר מדובר על תאונת דרכים שמתרחשת בדרך ובחזרה מהעבודה, כמו גם בכל תאונה במהלך נסיעה שהינה נסיעת עבודה, יש לבקש מתחנת המשטרה גם את אישור המשטרה אודות  תאונת הדרכים.

 

עורך דין תאונות עבודה

טיפ מספר 3 – לתבוע קודם כל את ביטוח לאומי

כפי שכל עו"ד תאונות עבודה יודע, מיצוי זכויות לאחר תאונת עבודה מתחיל בביטוח לאומי. תחילה יש לתבוע דמי פגיעה עבור ימי ההיעדרות מעבודה לאחר האירוע. ניתן לקבל פיצוי במסגרת דמי הפגיעה עבור 3 חודשים. במידה והעובד אינו יכול לשוב לעבודתו או שהוא נדרש להפחית את שעות העבודה או היקף המשרה עקב הפגיעה יש לתבוע קצבת נכות מביטוח לאומי- תחילה נכות זמנית ובהמשך נכות קבועה.

תביעת נכות מעבודה מביטוח לאומי נועדה לספק קצבה חודשית למי שאיבד את כושר עבודתו בתאונת עבודה או עקב מחלת מקצוע. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין תאונות עבודה בהכנת התיק והגשתו והדבר מעלה את הסיכוי שהתביעה תתקבל ושהפיצוי יהיה ברף המקסימלי. ניתן לקבל פיצוי של עד 75% משכרו של העובד בתקופה הסמוכה להתרחשות התאונה.

טיפ מספר 4 – לתבוע את המעסיק בגין רשלנות

לא בכל מקרה של תאונת עבודה יש עילת תביעה של רשלנות אך תאונות עבודה רבות מצדיקות זאת מבחינה משפטית ולכן החשיבות הרבה לליווי של עורך דין לענייני תאונות עבודה מיד לאחר האירוע. בהליך המשפטי נדרש התובע להוכיח שתאונת העבודה ארעה בעקבות רשלנותו של מקום העבודה וכי זה הפר כלפי העובד את חובת הזהירות הנדרשת ממנו בדין ובכך גרם לנזקיו.

האתגר של עורך דין תאונות עבודה המייצג את התובע הוא לבסס את הקשר הסיבתי שבין מעשה הרשלנות לקרות האירוע ולנזקים שנגרמו לתובע. לכן חשוב לתעד ככל שניתן את מקום האירוע ולגבות עדויות בסמוך לאירוע. תביעות רשלנות מעסיק לרוב עוסקות בסביבת עבודה לא בטוחה ו/או אי מתן הדרכות לביצוע עבודה בטוחה, אי סיפוק אמצעי מיגון הולמים וכן הלאה.

כאשר מקום העבודה מחזיק בביטוח חבות מעבידים, למעשה התביעה תתנהל מול חברת הביטוח כאשר המעסיק רק ישלם לחברת הביטוח את ההשתתפות העצמית בה הוא מחויב בהתאם לפוליסה.

טיפ מספר 5 – לתעד את כלל ההוצאות הנלוות 

חשוב מאוד לאסוף את כל הקבלות והחשבוניות הקשורות להוצאות השונות שנגרמו בגין התאונה. הדבר חיוני לשם קבלת הפיצויים המקסימליים. ניתן לקבל, במידה והתביעה כנגד המעסיק תתקבל, פיצוי בגין ראשי נזק של הוצאות לעבר כמו גם עבור הוצאות לעתיד. חשוב גם לשמור תיעוד של סיכומי אשפוז. מספר ימי האשפוז משמשים כפקטור בחישוב ראש נזק לא ממוני המכונה כאב וסבל.

בתביעת פיצויים ממעסיק על רשלנות שהובילה לתאונת עבודה בחישוב גובה הפיצוי יש לקחת בחשבון את גילו של הנפגע, סוג ושיעור הנכות, כמו גם שכרו ומצבו הרפואי קודם לתאונה. ככל שהתובע צעיר יותר כך הוא יצטרך לשאת בנזקים במשך תקופה ממושכת יותר וסבלו יהיה רב ולכן סכומי הפיצוי בראשי הנזק השונים יהיו גבוהים יותר. גם ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר ייפסקו בעבורם פיצויים משמעותיים יותר.

טיפ מספר 6 – בדקו אם יש לכם ביטוח פרטי לאובדן כושר

במקרים רבים עובדים מחזיקים בפוליסה פרטית לאובדן כושר. אמנם קרנות הפנסיה כוללת רכיב פיצוי של אובדן כושר אך זה עשויי להתקזז מול ביטוח לאומי. לא ניתן לקבל למעלה מ75% מהשכר הקובע של הנפגע לאחר תאונת עבודה ואין כפל פיצוי מקרן הפנסיה וביטוח לאומי. לעומת זאת מי שמחזיק בפוליסה פרטית יכול במקביל למיצוי הזכויות מול ביטוח לאומי או קרן הפנסיה גם לתבוע את חברת הביטוח בהתאם לתנאי הפוליסה שברשותו.

הבדל נוסף הנוגע לכיסוי לאובדן כושר עבודה עקב תאונת עבודה ובכלל בין קרנות הפנסיה למול חברות הביטוח נוגע להיקף הכיסוי ולסוג אובדן הכושר. קרנות הפנסיה לרוב מספקות כיסוי כללי לאובדן היכולת לעבוד בעבודה של העובד או בעבודה דומה ואילו בפוליסות הביטוח ההבחנה לגבי אובדן הכושר לעיתים מדויקת יותר. ניתן לקבל כיסוי גם לאובדן הנוגע לכישורים מסוימים או יכולות ספציפיות.

טיפ מספר 7 – מצאו עורך דין טוב

הטיפ החשוב ביותר בנוגע להתמודדות עם תאונת עבודה הוא למצוא עורך דין טוב. עו"ד תאונות עבודה מקצועי ומנוסה הינו קריטי לשם מיצוי הזכויות מכלל הגופים הרלוונטיים. בררו עם עורך הדין אתו אתם נפגשים לקראת ייצוג אם עסק בעבר בתיקים דומים לזה שלכם ואם באופן כללי תחום תאונות עבודה ומיצוי זכויות הוא תחום התמחות מרכזי שלו. מעבר לניסיון ולמקצועיות חשוב שתחושו גם כימיה טובה במפגש, הליווי המשפטי יכול להיות וממושך והדבר חיוני.

עורך דין תאונות עבודה מנוסה המתמחה בהליכים מול ביטוח לאומי יסייע לכם להכין את התיק כראוי לוועדה הרפואית. לרוב הוא גם ילווה אתכם לוועדה עצמה ויסייע להציג את הפגיעות מהן אתם סובלים בהתאם לספר הליקויים והסעיפים הרלוונטיים בו. במידה והתביעה נדחית או שייקבעו לכם אחוזי נכות או דרגת אי כושר שאינם הולמים את מצבכם עורך דין תאונות עבודה יוכל גם לסייע לכם בהגשת ערר לוועדת העררים וללוות אתכם בכל הליך הערעור. בנוסף פתוחה הדרך להגשת ערעור לבית הדין לעבודה.

סיכום טיפים להתמודדות עם תאונה בעבודה

לסיכום הנושא, תאונת עבודה יכולה לפגוע בכושר העבודה של העובד ולהוות פקטור מרכזי על המשך החיים. כפי שציינו לאחר כל תאונת עבודה, פנו לטיפול רפואי מיד לאחר האירוע ועדיף באמצעות טופס ב.ל. 250. פנו אל עורך דין תאונות עבודה המתמחה בתחום מוקדם ככל שניתן ומצו בעזרתו את זכויותיכם מול הביטוח הלאומי כמו גם מול המעסיק וחברות הביטוח.

כתובתינו

דרך קיבוץ גלויות 34 ת"א

icon-time

שעות וימי פעילות

ימים א'-ה' 09:00-18:00

דילוג לתוכן